Blogi
Unetus: viisid levinud haiguse ennetamiseks ja selle vastu võitlemiseks.
Unetus – on tavaline unehäire, mis väljendub uinumise raskuses, inimene ei saa piisavalt välja puhata, ärkab põhjuseta keset ööd või varahommikul.

Unetus – mõjutab oluliselt meie elukvaliteeti, füüsilist ja isegi vaimset tervist.

Uneprobleemid võib jagada kahte põhitüüpi:
  • lühiajalised probleemid, mis on lühiajalise stressiga seotud ja kestavad mõnest päevast mõne nädalani
  • kroonilised probleemid, mis on pidevad ja annavad sageli märku sügavamatest terviseprobleemidest
Unetus ei ole haigus, vaid ainult sümptom, kuid tõsised unekvaliteedi häired võivad viia hukatuslike tagajärjedeni ja unetuse ravi ei tohiks kunagi homsesse lükata. Hea uudis on see, et selle häire ennetamiseks on olemas nimekiri lihtsatest ja tõhusatest meetoditest, mis aitavad taastada normaalset und:
  • Probleemi tuvastamine ja unerereźiimi muutmine: on olemas mitmeid vidinaid ja nutirakendusi, mis jälgivad unekvaliteeti ja aitavad probleemi tuvastada, näiteks:
    Smart Pillow – on padi, mis aitab hinnata unekvaliteeti tänu sisseehitatud andurile, millel on võimalus vaadata liigutuste sagedust une ajal, südame rütmihäireid ja apnoed ning seeläbi tuvastada terviseprobleemid varases staadiumis.
    Sleepdot – on väike vidin, mis kinnitub padja külge ja analüüsib unetsükleid ja unefaase. Määrab puhkuse ja unes veedetud aja kvaliteedi, jälgib temperatuuri ja õhuniiskust, fikseerib liigutuste sageduse.
  • Mugav unekeskkond: väga sageli põhjustab valesti valitud madrats või padi unehäireid. Veenduge, et kõik magamistarvikud vastaks Teie vajadustele ja vajadusel vahetage neid.
  • Kofeiini, alkoholi ja tahkete toitude vältimine hilisõhtul: vältige kofeiini ja alkoholi mõni tund enne magamaminekut, need võivad Teie puhkust häirida. Liigne õhtusöök tekitab raskustunde ja tekitab probleeme uinumisega.
  • Lõõgastus ja meditatsioon: lõõgastus ja mõtteviiside muutmise tehnikad võivad aidata Teil maha rahuneda ja seadistada end puhkusele, ning avaldada positiivset mõju Teie une kvaliteedile.
  • Ravimid ja psühhoteraapia: unetuse ravi võib põhineda spetsialisti poolt välja kirjutatud ravimite võtmisel, mida tuleb võtta rangelt vastavalt ettekirjutusele. Psühhoteraapiat või kognitiivset teraapiat kasutatakse ka krooniliste uneprobleemide raviks ja ennetamiseks.

Unetus – pole sugugi lõplik diagnoos, vaid täiesti ületatav seisund. Unetuse ravi on lihtne. Õige lähenemisega saate kiiresti taastada korraliku puhkuse ja normaliseerida une.

Seotud tooted

-10%

Madrats

1332 €

1199 €

-45%

Madrats

2243 €

1234 €

-35%

Peamasseerija

79 €

51 €

-30%

Aroomilamp

159 €

111 €

-20%

Unerežiimi vidin

86 €

69 €

Фамилия